XMIL ALMOND CREAM SMOOTH to zmielone na miazgę migdały. Uzyskana została w ten sposób gładka, jednolita konsystencja kremu z migdałów. Produkt nie zawiera przy tym żadnych dodatków cukru, oleju palmowego, konserwantów czy polepszaczy smaku. Jest w 100% naturalny.
Migdały zawierają dużo białka, jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych (w tym kwas gamma linolenowy) oraz przeciwutleniaczy, ftosteroli i amigdalinę. Zasobne są także w witaminy z grupy B, witaminę E i kwas foliowy oraz minerały: żelazo, miedź, mangan i magnez.
XMIL ALMOND CREAM SMOOTH idealnie nadaje się do bezpośredniego spożycia jako smaczna przekąska, a także jako dodatek do wielu dań i potraw (kanapek, naleśników, wypieków, deserów i koktajli).
Składniki: migdał prażony blanszowany 100%. Produkt może zawierać: orzeszki ziemne, orzechy oraz owoce zawierające dwutlenek siarki.
Wartość odżywcza | w 100 g | RWS* dla 100 g |
produktu | produktu | produktu |
Wartość energetyczna | 2496 kJ/ 604 kcal | 30,00% |
Tłuszcz: | 52 g | 74,00% |
– w tym kwasy tłuszczowe | 4,74 g | 24,00% |
nasycone | ||
Węglowodany: | 20,5 g | 8,00% |
– w tym cukry | 6,9 g | 8,00% |
– w tym skrobia | 2,7 g | |
Błonnik | 12,9 g | |
Białko | 20 g | 40,00% |
Sól** | 0,03 g | 1,00% |
* RWS – Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej ( 8 400 kJ/ 2000 kcal)
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Kraj pochodzenia: USA.
Masa netto: 500 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu 6 miesięcy w temperaturze 7-20 stopni C, 12 miesięcy w temperaturze 2-6 stopni C.
Przed użyciem należy wymieszać ze względu na naturalny proces oddzielania się tłuszczu od masy orzechowej.
Po otwarciu przechowywać w lodówce, spożyć w ciągu 3 miesięcy.
Przeznaczenie konsumenckie: do bezpośredniego spożycia.